Ευχαριστήρια επιστολή από μία νηπιαγωγό 


Ευχαριστήρια επιστολή από μία νηπιαγωγό

Στο "ταξίδι" μας με την παράσταση "Ο μεγαλύτερος θησαυρός του κόσμου" δεχθήκαμε πολλές ευχάριστες κι ενθαρρυντικές κριτικές από τους δασκάλους, τους γονείς και τα παιδιά. Αυτή η επιστολή, όμως, που λάβαμε αναπάντεχα μέσα στον Ιούλιο, μας έδωσε πολύ φως και δύναμη να συνεχίσουμε.
Τη μοιραζόμαστε μαζί σας !
   

     Aγαπητή Ομάδα  "Λώτινος Ήλιος",  γεια σας!
    Ήθελα από καιρό να σας γράψω, για να σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου, τόσο για την προσφορά των εξαιρετικών βιβλίων σας στο νηπιαγωγείο μας, όσο και για την  καταπληκτική παράσταση που απολαύσαμε μαθητές και εκπαιδευτικοί τον Οκτώβριο στη Λιβαδειά.
     Θερμά συγχαρητήρια για την υπέροχη δουλειά σας!!!
    Με βοήθησε πολύ τόσο στην αντιμετώπιση προβλημάτων στην τάξη μου, όσο και μένα την ίδια προσωπικά. Σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, όταν προέκυπτε κάποιο πρόβλημα στην τάξη, παρότρυνα  τα παιδιά να θυμηθούν το θησαυρό τους και τότε λες και έλεγα τη μαγική λέξη...Με κοίταζαν σιωπηλά με τα πελώρια, αθώα τους μάτια και με μια φωνή έλεγαν: "Ο καλός μας εαυτός, κυρία!"
     Αλλά κι μένα βοήθησε προσωπικά, στην προσπάθεια αυτοβελτίωσής μου, γιατί θυμίζοντας στα παιδιά τον καλό τους εαυτό, μ' έκανε να αναρωτιέμαι μήπως κι εγώ ως καθρέπτης τους, ξεχνούσα μερικές φορές τον καλό μου εαυτό με αποτέλεσμα να διεισδύω στο εσωτερικό μου και να παρατηρώ τον εαυτό μου περισσότερο.
     Ως δια μαγείας η παραστασή σας, τα βιβλία σας, η στάση σας ως άνθρωποι (τόσο δημιουργικοί, τόσο φωτεινοί,  αλλά συνάμα τόσο προσιτοί και ταπεινοί) μ' έκανε να συνειδητοποιήσω ότι τελικά η μεγαλύτερη δύναμη είναι μέσα μας κι είναι η γεμάτη ΑΓΑΠΗ καρδιά μας, η σύνδεση μαζί της και με την πηγή της δημιουργίας.
     Φυσικά μακρύς και δύσβατος ο δρόμος, κι η δουλειά με τον εαυτό μας και με τα σκοτεινά κομμάτια του συνεχής, γιατί πολλές φορές το "εγώ" προβάλλει ισχυρό, όμως η νίκη ενάντια στην "αρνητική έκφραση του εαυτού μας",  φαντάζομαι  πως είναι η μεγαλύτερη νίκη! 
     Σας στέλνω όλη μου την αγάπη και την απέραντη ευγνωμοσύνη μου και εύχομαι ο Θεός να σας έχει πάντα καλά και να σας δίνει δύναμη, για να φωτίζετε τις ψυχές των παιδιών και να αφυπνίζετε τις συνειδήσεις των μεγάλων!!!! 

                                                 Με πολλή Αγάπη κι Εκτίμηση
                                                 Ρήγα Νίκη
                                                 Νηπιαγωγός του 9ου  Νηπ/γείου ΛιβαδειάςΔεν υπάρχουν διαθέσιμα αρχεία.